Personoplysninger | Publikationer | Projekter | Aktiviteter

Cecil Krarup Andersen

Adjunkt, malerikonservator, ph.d.

Esplanaden 34

1263 København K

Danmark

Danmark

Telefon: +4541701933

Organisationer

CV

 Cecil Krarup Andersen

Cecil Krarup Andersen er adjunkt i malerikonservering på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK).

Cecil er uddannet fra Konservatorskolen i København i 2005 og fik sin ph.d. om struktur og mekanik i dublerede malerier i 2013 fra KADK. Ph.d.en var et samarbejde mellem KADK, Centre for Art Technological Studies and Conservation in Copenhagen (CATS) og The Smithsonian Museum Conservation Institute in Washington DC (MCI).

Cecil har mere end 10 års erfaring som malerikonservator fra Statens Museum for Kunst, The National Museum, Krarup Konservering, Bo Kierkegaard APS, Fælleskonserveringen, Nordjyllands Amts Konserveringsværksted. Roskilde Amts Konserveringscenter og Konserveringscentret for Ribe og Ringkøbing Amter. Denne erfaring bruger hun nu i sin forskning i maleriers bevaring.

Cecils forskning fokuserer på mekanisk nedbrydning, strukturel konservering af malerier på lærred samt temperatur og relativ fugtigheds indflydelse på malerier, der er konserveret. Hun arbejder desuden med dansk Guldalderkunst og den teknologiske fremstilling af kunstnerlærreder i 1800tallet. Et nyt forskningsfelt er moderne oliefarvers nedbrydning og konservering.

 

ID: 32826278