Publikation: ForskningBog???published???

SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog

Publikation: ForskningBog

Harvard

Brandt, E, Fjerritslev Mortensen, P, Malmborg, L, Binder, T & Sokoler, T (red) 2012, SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog. vol. 1, 1 udg, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Kbh.

APA

Brandt, E., Fjerritslev Mortensen, P., Malmborg, L., Binder, T., & Sokoler, T. (red.) (2012). SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog. (1 udg.) Kbh.: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

CBE

Brandt E, Fjerritslev Mortensen P, Malmborg L, Binder T, Sokoler T, red. 2012. SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog. 1 udg. Kbh.: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. 148 s.

MLA

Brandt, Eva et al. SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog 1 udg. Kbh.: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. 2012.

Vancouver

Brandt E, (ed.), Fjerritslev Mortensen P, (ed.), Malmborg L, (ed.), Binder T, (ed.), Sokoler T, (ed.). SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog. 1 udg. Kbh.: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, 2012. 148 s.

Author

Brandt, Eva (Redaktør); Fjerritslev Mortensen, Pernille (Redaktør); Malmborg, Lone (Redaktør); Binder, Thomas (Redaktør); Sokoler, Tomas (Redaktør) / SeniorInteraktion : Innovation gennem dialog.

1 udg. Kbh. : Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, 2012. 148 s.

Publikation: ForskningBog

Bibtex

@book{84bb3650ed6e42068ac0a6668378fee8,
title = "SeniorInteraktion: Innovation gennem dialog",
keywords = "co-design, social innovation, bruger dreven innovation, Servicedesign, ticket-to-talk-teknologier",
author = "Eva Brandt and {Fjerritslev Mortensen}, Pernille and Lone Malmborg and Thomas Binder and Tomas Sokoler",
year = "2012",
month = "12",
isbn = "978-87-7830-304-2",
volume = "1",
publisher = "Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering",
edition = "1",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - SeniorInteraktion

T2 - Innovation gennem dialog

A2 - Brandt,Eva

A2 - Fjerritslev Mortensen,Pernille

A2 - Malmborg,Lone

A2 - Binder,Thomas

A2 - Sokoler,Tomas

PY - 2012/12/18

Y1 - 2012/12/18

N2 - SeniorInteraktion er et bud på en ny strategisk tilgang til design for det gode ’ældreliv’. Kernen i dagordenen er et fokus på at designe for social interaktion, dvs. at designe for at bevare og styrke sociale relationer, at bevare eller genskabe følelsen af at blive set og høre til samt følelsen af at være involveret. Tilgangen ser på services til borgere i et nyt perspektiv. I stedet for at betragte services som noget, der foregår mellem en borger og en serviceudbyder, sætter ideen om en horisontal servicemodel rammen for lokalt forankrede fællesskaber, der understøtter netværk mellem borgere såvel som mellem grupper af borgere og serviceudbydere. Modellen opfordrer til design af en hel særlig form for velfærdsteknologi, nemlig digitale teknologier designet til at understøtte hverdagens anledninger til social interaktion. Ved at understøtte praktiske gøremål og andre hverdagsaktiviteter stimuleres borgernes evne til selvhjælp og at hjælpe hinanden i hverdagen. Bogen kommer med eksempler og bud på samproduktion af velfærdsteknologi, i form af koncepter som f.eks. Ticket-to-Talk-Teknologier og Netværkzonen. Koncepterne er udfoldet i samproduktion mellem projektets partnere og seniorer i levende (design) laboratorier hvor seniorernes hverdagsaktiviteter udfolder sig. Det ene fra et ældreboligkompleks i Valby. Det andet fra et motionsfællesskab i Valbyparken i København.

AB - SeniorInteraktion er et bud på en ny strategisk tilgang til design for det gode ’ældreliv’. Kernen i dagordenen er et fokus på at designe for social interaktion, dvs. at designe for at bevare og styrke sociale relationer, at bevare eller genskabe følelsen af at blive set og høre til samt følelsen af at være involveret. Tilgangen ser på services til borgere i et nyt perspektiv. I stedet for at betragte services som noget, der foregår mellem en borger og en serviceudbyder, sætter ideen om en horisontal servicemodel rammen for lokalt forankrede fællesskaber, der understøtter netværk mellem borgere såvel som mellem grupper af borgere og serviceudbydere. Modellen opfordrer til design af en hel særlig form for velfærdsteknologi, nemlig digitale teknologier designet til at understøtte hverdagens anledninger til social interaktion. Ved at understøtte praktiske gøremål og andre hverdagsaktiviteter stimuleres borgernes evne til selvhjælp og at hjælpe hinanden i hverdagen. Bogen kommer med eksempler og bud på samproduktion af velfærdsteknologi, i form af koncepter som f.eks. Ticket-to-Talk-Teknologier og Netværkzonen. Koncepterne er udfoldet i samproduktion mellem projektets partnere og seniorer i levende (design) laboratorier hvor seniorernes hverdagsaktiviteter udfolder sig. Det ene fra et ældreboligkompleks i Valby. Det andet fra et motionsfællesskab i Valbyparken i København.

KW - co-design

KW - social innovation

KW - bruger dreven innovation

KW - Servicedesign

KW - ticket-to-talk-teknologier

M3 - Bog

SN - 978-87-7830-304-2

VL - 1

BT - SeniorInteraktion

PB - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

ER -