Institut for Visuelt Design

Institutleder: Tine Kjølsen
Institutkoordinator: Anne Mette Hagberg og Janne Jørgensen

Institut for Visuelt Design danner ramme for undervisning, forskning og kunstnerisk udvikling af alle former for visuelt design. Vi arbejder med visuel identitet, universer til tv og film samt udvikling af spil og digitale produkter. Instituttet undersøger begreber som identitet, oplevelser og interaktion. Vi arbejder med computerspil, analyserer skrifttyper og udvikler nye. Vi arbejder med skærme til koncerter, skilte til gadehjørnet og spil samt applikationer til den næste smartphone. Med andre ord, arbejder vi med visuel kommunikation til alle aspekter af hverdagen. 

På Institut for Visuelt Design har vi fire kandidatprogrammer, hvoraf et program også er åbent for arkitektstuderende. Vi har desuden to bachelorprogrammer og tværgående undervisningselementer, f.eks. på KADK's ph.d.-skole.

Instituttets vision
Institut for Visuelt Design danner ramme for et af Europas førende uddannelses-, forsknings- og udviklingsmiljøer inden for visuel kommunikation og cross media-design.

Vi ser instituttets bredde som en stor styrke i forhold til at møde det omgivende samfunds udfordringer. Instituttet udfordrer den måde, vi tænker visuel kommunikation og oplevelsesdesign, for de visuelle medier er i konstant forandring og derfor må udviklingsprocesser, brugerflader og indhold følge med. Undervisning, forskning og praksis er tæt forbundet, og uddannelserne sigter mod at uddanne designere, som kan berige samfund og fag og brancher. Kandidaterne kombinerer tekniske, kunstneriske og akademiske færdigheder, herunder kritisk refleksion, i helhedsløsninger, som stræber efter at sætte nye standarder.

Instituttet ønsker at tiltrække de bedste studerende, undervisere, praktikere og forskere – og igennem et inspirerende og fagligt stærkt studiemiljø at udvikle viden og kompetencer. Dette vil ske i samarbejde med nationale og internationale samarbejdspartnere fra forskning, erhverv og kunstnerisk praksis.

Læs mere på instituttets hjemmeside.

ID: 48758436

Nyeste forskning

The Aesthetics of the Aesthetics of the Aesthetics of Video Games

Publikation: Forskning - peer reviewKonferenceabstrakt til konference

The Arts of Failure: Jack Halberstam in Conversation with Jesper Juul Moderated by Bonnie Ruberg

Publikation: Forskning - peer reviewBidrag til bog/antologi

Designere med bæredygtige ambitioner

Publikation: FormidlingTidsskriftartikel

Co-design Beyond the Human

Publikation: Forskning - peer reviewKonferenceabstrakt til konference

Design, Research, and Feminism(s)': at DRS 2018

Publikation: ForskningAndet bidrag

Antal publikationer fordelt på år

Ingen data tilgængelig

Publikationer per art fordelt på år

Ingen data tilgængelig

Antal publikationer per sprog

Ingen data tilgængelig