Institut for Bygningskunst og Teknologi

Institutleder: David Garcia
Institutkoordinator: Birgitte Weien

Institut for Bygningskunst og Teknologi uddanner kandidater, der har en bred viden om teknologiens muligheder og begrænsninger - til små og store projekter. Arkitekter, som kan bruge digitale værktøjer og udvikle bæredygtige løsninger - og som vil kunne bidrage til nutidens og fremtidens udfordringer på lokalt og globalt plan - for eksempel i forhold til byggerier, oversvømmelser og landudvikling på de danske kyster, der forsvinder over tid. Institut for Bygningskunst og Teknologi er tæt på praksis og tæt på forskning. Teknologien åbner op for et nyt rumligt sprog, og dét sprog lærer de studerende på instituttet at tale. 

Institut for Bygningskunst og Teknologi på Kunstakademiets Arkitektsole udbyder tre kandidatprogrammer og et bachelorprogram samt tværgående undervisningselementer inden for Arkitektskolen og KADK, herunder på KADK’s ph.d.-skole. 

Arkitektur og teknologi er hinandens forudsætninger. Desværre ser man ofte, at emnerne behandles uafhængigt af hinanden. Derfor er det målet for Institut for Bygningskunst og teknologi til fremme forskning og undervisning, der understøtter en sådan sammenhæng. 

Ved kritisk dialog med de teknologiske og videnskabelige discipliner, og i tæt samarbejde med praksis ønsker instituttet at fremme arkitektur, der er kontekstuelt robust, rig på rumlige oplevelser og intellektuelt dristig. Til dette formål vil instituttet fokusere på tre komplementerende studieområder:

  • For det første vil vi, gennem forskning og kunstnerisk design, undersøge de tektoniske konsekvenser af industrialiserede byggeprocesser i en bymæssig kontekst
  • For det andet vil vi undersøge potentialet i digital teknologi i forhold til arkitektonisk formgivning
  • Og endelig, vil vi engagere os med i nuværende store udfordringer som bæredygtighed, urbanisering, mm. 

Med dette afsæt ønsker Institut for Bygningskunst og teknologi at være en førende national og international ramme for kritisk forståelse og kompetenceopbygning inden for feltet mellem arkitektur og teknologi.

Læs mere på instituttets hjemmeside.

 

ID: 48758135

Nyeste forskning

Calibrated HDRI in 3D point clouds

Publikation: Forskning - peer reviewKonferencebidrag i proceedings

Flora Robotica

Publikation: ForskningBidrag til udstilling

Bæredygtighed i danske almene boliger: - Med er brugerfokus

Publikation: ForskningPh.d.-afhandling

Learning by Going: En fælles indsats

Publikation: FormidlingBidrag til bog/antologi

Antal publikationer fordelt på år

Ingen data tilgængelig

Publikationer per art fordelt på år

Ingen data tilgængelig

Antal publikationer per sprog

Ingen data tilgængelig